Riha’da binler DEM Parti etrafında buluştu

Wêranşar’da konuşan Belediye Eşbaşkan Adayı Bedriye Yorgun, “Belediyeler sizin eviniz olacak” derken, Bêrecûk Belediye Eşbaşkan Adayı Mehmet Begit ise “Halka hizmet DEM Parti ile gelecek” dedi.

RIHA'DA YEREL SEÇİM

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Riha’da seçim çalışmalarını sabah akşam devam ettiriyor. Gündüz vakitlerinde kırsal mahallelerde ev ev dolaşan partililer, iftardan sonra ise seçim büroları ve mahalle aralarında kitlesel halk buluşmaları gerçekleştirdi. Wêranşar ve Bêrecûk’ta yapılan halk buluşmalarına binlerce kişi katıldı. 

DEM Parti Wêranşar Belediye Eşbaşkan adayı Bedriye Yorgun ve Riha önceki dönem milletvekili Ayşe Sürücü’nün katılımı ile ilçe merkezinde yer alan Şırnak Mahallesi'nde halk buluşması gerçekleştirdi. Buluşmada, kadınlar zılgıtlar eşliğinde eşbaşkanı karşılarken, gençler, "Jîn jiyan azadî", "Direne direne kazanacağız" ve "Bijî berxwedana zindanan" sloganları atıldı.

'VİRANŞEHİR KADININ RENGİYLE YÖNETİLECEK'

Buluşmada konuşan Ayşe Sürücü, "Viranşehir halkı 31 Mart'ta AKP'ye güçlü bir cevap verecektir" dedi. İlçenin AKP belediyesi tarafından yıkıma uğratıldığını belirten Ayşe Sürücü, "Çok iyi biliyoruz ki belediyeyi aldığımızda eşbakanlarımız tarafından çok iyi yönetilecek. Belediyemiz kadının rengiyle yönetilecek. Nereden mi biliyoruz? Leyla Güven'in renginden biliyoruz" diye konuştu.

Bedriye Yorgun da Wêranşar halkının zaferini erkenden ilan ettiğine değinerek "Görüyorum ki hepiniz kararınızı vermişsiniz. 31 Mart'ta sandıklardan DEM Parti çıkacak. İradenizi açığa çıkaracaksınız. 31 Mart'ta sizden alınanı geri alacaksınız. Belediyeler sizin eviniz olacak. Sevgili yoldaşlarım, sizin bu mücadele ruhu, sizlerin bu kararlı duruşu, bu direngen duruşu, Viranşehir'i viran edenlere karşı yeniden inşa edecek” ifadelerini kullandı. 

‘DENGBÊJ EVLERİNİ AÇACAĞIZ’

Belediye yönetimini aldıklarında gençlere, kadınlara yönelik yapacakları projeleri anlatan Bedriye Yorgun, devamında şunları söyledi: "Gençlere iş alanlara açacağız. Gençlerimizin parklarda uyuşturucu bataklığına sürüklenmesine karşı, iradelerinin açığa çıkmasını, örgütlenmelerini, üniversitelere hazırlanmaları için zemin hazırlayacağız. Yine kadın arkadaşlarımıza mahallelerde, kadın kültür evlerini, ihtiyaçları olan kadın yaşam evlerini ve dengbêj evlerini açacağız. Kendi kültürlerini yaşayacakları imkanlar sunacağız."

İRADENE SAHİP ÇIK

İlçe dışında bulunan seçmenlerin ilçeye gelerek oylarını kullanmasının önemine değinen Bedriye Yorgun, “Herkesin dışardaki seçmenlere çağrıda bulunması gerekir. Dışardaki seçmenler gelip iradelerine sahip çıkmalılar. Partimiz, dışarıdaki seçmenlerin gidiş gelişlerini sağlayacak" dedi. Buluşma davul zurna ve Kürtçe şarkılar eşliğinde çekilen halay ile son buldu. 

BÊRECÛK

 

Bêrecûk ilçesinde ise Asman, Cesas ve Xan kırsal mahallesi sakinleri DEM Parti seçim bürosuna yürüyüş düzenleyerek desteklerini açıkladı. Halk buluşması havasında geçen ziyarette sık sık “Direne direne kazanacağız” sloganları atıldı. Ziyaret edenlere teşekkür eden Belediye Eşbaşkan Adayı Mehmet Begit, “Rehavete kapılmadan son güne kadar var gücümüz ile çalışacağız. Bu kente huzur DEM Parti ile gelecek, demokrasi DEM Parti ile gelecek. Su olmayan kırsal mahallelere AKP doğalgazı seçim vaatti olarak vermiş. Önce su götürün su. Halka hizmet DEM Parti ile gelecek. Ciddi projelerimiz var ve onları gerçekleştirmek için sadece 4 gün kaldı. Serkeftin serkeftin serkeftin” diye konuştu. Ziyarete katılanlar davul zurna eşliğinde halay çekti.